Кошик
1 відгук
+380 (93) 309-15-00
+380 (56) 377-45-20
+380 (56) 231-44-41
ул. Набережная Победы, 44/1, офис 218, Дніпро, Україна
Кошик
ООО СП «Парус»

SRC-CHOPIN — прилад для Автоматичне вимірювання розчинової здатності борошна

  • В наявності
  • Оптом і в роздріб

Ціну уточнюйте

SRC-CHOPIN — прилад для Автоматичне вимірювання розчинової здатності борошна
SRC-CHOPIN — прилад для Автоматичне вимірювання розчинової здатності борошнаВ наявності
Ціну уточнюйте
+380 (93) 309-15-00
  • +380 (56) 377-45-20
  • +380 (56) 231-44-41
+380 (93) 309-15-00
  • +380 (56) 377-45-20
  • +380 (56) 231-44-41

Замовлення тільки за телефоном

повернення товару протягом 14 днів за домовленістю

SRC-CHOPIN є інноваційним приладом, що дає змогу отримати унікальні дані про функціональні характеристики основних компонентів борошна.

Що являє собою метод SRC?

Метод SRC полягає в вимірі здатності різних складових полімерів борошна вступати в контакт із деякими розчинниками: деіонізованою водою, 5% розчином молочної кислоти (для вимірювання глютенінів), 5% розчином карбонату натрію (для вимірювання ушкодження крохмалю) і 50% розчином сахарози (для вимірювання пінтозанів). Ці розчини використовуються для прогнозування впливу кожного з цих полімерів на якість борошна [Kweon, Slade and Levine (2011)]. Повсякденний інтерес до цього методу зумовлений тим фактом, що три основні функціональні компоненти борошна впливають на зміну властивостей тіста в процесі замішування та випікання. Глютенини, пошкоджений крохмаль і пентозани є трьома основними структуроутворювальними полімерами пшеничного борошна. Ці полімери є функціональними, оскільки вони неабияк впливають як на властивості тіста в процесі його оброблення (наприклад, машинність) і випікання, так і на якість кінцевого результату. Глютенини зумовлюють еластичність і пружність тіста, пошкоджений крохмаль впливає на липкість тіста, а властивості пентозани, що мають вологоутримувальні властивості, помітно збільшують в'язкість тіста. Наявні реологічні прилади вимірюють сукупне, вплив цих трьох полімерів борошна. Унікальне значення та важливість методу SRC полягає в тому, що він доповнює наявні реологічні прилади, як-от альвеографи, даючи користувачеві змогу аналізувати індивідуальні функціональні якості кожного окремого полімеру. Так, водопоглинальна здатність борошна визначається трьома основними структуроутворювальними полімерами. Наприклад, під час виготовлення печива водопоглинальна здатність борошна має бути якомога нижчою, зокрема з найменшим впливом пінтозанів і пошкодженого крохмалю. Цей факт демонструє, що певну необхідну кількість води може бути викликана різними причинами, що допомагає пояснити подальші відмінності в дії тіста під час його замішування, оброблення на тістороздільних машинах і в процесі випікання.

Де використовується метод?

У галузі селекції насіння

Аналіз суцільнозмолотого зерна: Дослідження показали, що показники аналізу суцільнозмолотих борошна або зерна методом SRC можуть бути використані для прогнозування показників SRC для відповідного борошна односортного помелу.Це дає змогу тестувати селекційні зразки пшениці, що мають малий розмір. (Тестування SRC може бути також успішно адаптоване для аналізу борошна з цільних зерен інших культур, наприклад, вівсяного борошна та какао-порошку.)

 Поєднуєність із наявними методами: показники SRC добре поєднуються з іншими наявними методами визначення характеристик (Міксолуб, тест Зелені, фаринограф тощо) і слугують важливими орієнтирами для селекційних програм.

У мукомільній промисловості

Відволоження пшениці: Відволоження є важливим складником у процесі помелу зерна. Моніторинг показників SRC як функція умов відволоження може допомогти оптимізувати функціональні можливості борошна відповідно до заданого показника виходом борошна.

Змішування зерна або борошна: Можливість визначення показників кожного з чотирьох параметрів SRC, яка базується на правильних вагових пропорціях для досягнення функціональності.

Хлорування: SRC аналізи показали, що чим вищий рівень хлору в мукі, тим вища SRC показники води, карбонату натрію та сахарози.

У хлібопекарній промисловості з використанням борошна з м'якої пшениці

Печиво та крекери: Стандартними характеристиками гарної якості борошна для виготовлення печива/крекерів є такі показники: SRC води < 51%, SRC молочної кислоти > 87%, SRC карбонату натрію <64% і SRC сахарози < 89 %, Продукти з опарного тіста: Стандартними характеристиками гарної якості борошна для виготовлення опари є такі показники: SRC води < 57%, SRC молочної кислоти > 100%, SRC карбонату натрію < 72% SRC сахарози < 96%. бісквіт: було виявлено, що SRC-показачі води позитивно співвідносяться з об'ємом бісквіту.

У хлібопекарній промисловості з використанням борошна з твердої пшениці

Обсяг хліба: Чим вище значення SRC молочної кислоти борошна, тим більший об'єм хліба. Питомий об'єм: хліба високі значення SRC сахарози та/або карбонату натрію викликають збільшення питомого об'єму хліба Показник пористості м'якіша: високі значення SRC молочної кислоти, сахарози та карбонату натрію призводять до зниження м'якості м'якукіша.

Принцип дії методу SRC (відповідно до міжнародного стандарту AACC 56-11) ґрунтується на вимірюванні здатності трьох полімерних системоутворювальних компонентів борошна вбирати та утримувати певний розчинник. Чим більше набухання і чим більший опір розчину тиску під час центрифругування, тим вища здатність до утримування розчинника. Метод дає змогу вимірювати чотири ключові параметри якості борошна в межах одного тесту:

- Функціональність пошкодженого крохмалю (SRC карбонату натрію)

- Функціональність глютеніну (SRC молочної кислоти)

- Функціональність пентозана (SRC сахарози)

- Водопоглинання (SRC-води)

Ці чотири основні функціональні характеристики є ключовими параметрами контролю якості пшеничного борошна. Прилад призначений для використання у сфері зерноперероблення (обладнання селекції пшениці, мукомильна та хлібопекарна промисловість). Він може бути корисним також і для інших учасників ланцюжка процесів, що забезпечують випуск цього різновиду продукції.

 

 

 

 

Характеристики
Основні
ВиробникChopin Technologies
Країна виробникФранція
Інформація для замовлення
  • Ціна: Ціну уточнюйте

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner